04 50 50 811 osziri@osziri.si

Za večino od nas, ki preživljamo pričetek šolskega leta tako, kot se za petošolce spodobi, torej na morju, čas kar prehitro mineva. Zavedamo se, da smo si različni. Za večino izmed nas je takšna oblika pričetka šole nadvse prijetna, medtem ko je za nekatere naše sošolce to kar zahtevna preizkušnja na poti k samostojnosti. Vztrajnost in potrpežljivost bosta jutri poplačani, ko se bomo po tednu dni znova znašli v objemu staršev in svojih najbližjih.

Vreme v zadnjih dnevih skrbi, da nam pogledi iz ure v uro uhajajo v nebo in da se prilagajamo njegovim muham. Verjeli ali ne, kljub vsem možnim oblikam vremena, z izjemo snega, naše delo poteka po začrtani poti.

Učitelj Bogdan in ravnatelj Marijan sta prinesla novice iz Žirov in se na lastne oči prepričala, da nam tudi sodra ne pride do živega. V bistvu nam je kar prav prišlo, da smo bili lahko v toplih sobah in se pohecali na račun učiteljev, ki so gazili vodo med preverjanjem, ali smo vsi na varnem in ali nas ni strah.

Močna burja z morja je poskrbela, da nam je dobesedno odpihnila nedeljsko jutranjo gimnastiko. Ko smo se že poigravali z mislijo, da se dan res ne more bolje začeti, se je na vratih jedilnice prikazala gospa Joži. To pa je bilo presenečenje! Držala je obljubo in preverila čistočo naših zob kar na obali. Po skrbnem pregledu stanja v naših ustih smo bili zadovoljni, saj smo bili pohvaljeni in nagrajeni.

V plavalnem delu programa se bijejo bitke s časom. Bronasti delfini so že skrbno v naših rokah in na varnem. To pomeni, da naše prizadevno delo v vodi ni bilo zaman in da je zadnji čas, da posežemo po še žlahtnejših priznanjih.

Po izrazih na obrazih vseh petošolcev je tako imenovani »šoping« še vedno najprivlačnejši del šole v naravi. Spominček za domov in kakšna dobrota za naš želodček sta bila prav čudovita popestritev nedeljskega večera.

Pred nami je pester ponedeljek, ki se bo zaključil z družabnim večerom in plesom, ki ga vsi že prav nestrpno čakamo.